Tema ”Kropp och själ”

Vi har under temat ”Kropp och själ” jobbat med våra kroppsdelar, vi har tränat på vad de heter och var de sitter.  Sett på en lättsam film om kroppen som hette ”Kött på benen” som är en serie med pedagogiska och humoristiska avsnitt om hur vår kropp fungerar.

Länk: http://www.oppetarkiv.se/video/1502940/kott-pa-benen-sasong-1-avsnitt-1-av-8

Vi har även pratat mycket om hur vi ser ut, vad är skillnaden mellan kille och tjej?  Vi tog en promenad runt i skolan och kollade av om alla tjejer har långt hår och alla killar kort hår! Vi har bakat vetebrödskroppar med olika kön. Vi avsmakar dessa tillsammans med saft vid redovisningen.

Vi väver här också in sex och samlevnad genom filmer och samtal. Vi startade vi upp med ”Första Kärleken” en serie i 6 delar som handlar om Daniel och Anders som under sitt sommarlov kommer till sommarstugan och i huset intill bor Anna som är döv. Den handlar om relationer, känslor och innehåller mycket teckenspråk.

Vi har även sett på ”Kondomfilmen” som handlar om hur man skyddar sig vid sex och filmen ”Man tar en tant” om hur barn kommer till.
Vi har fokuserat mycket på känslor. Hur vissa känslor ser ut och känns. Eleverna har fått välja varsin känsla och gett uttryck för den och fotat av. Vi gör en ”Känslovägg”, där vi sätter upp elevernas känslofoton (trött, glad, ledsen, arg, rädd).

Nedan kan ni se exempel på olika arbeten som de gjort kring tema ”kropp och själ” hos Boel på bildlektionerna.

Monatage med urklipp från tidningar.

 

Eleverna i helfigur, naturlig storlek.

Glad Påsk!

Kajsa Blomster, lärare

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg