Video

Här kan du se de filmer som är publicerade på den här webbplatsen.

En läsande klass – föreläsning med Martin Widmark och Malin Gonzales

Författaren Martin Widmark och läraren Malin Gonzales berättar om läsförståelse och initiativet En läsande klass. Föreläsningen är ca två timmar lång.

En läsande klass har initierats av barnboksförfattaren Martin Widmark, och syftar till att öka svenska elevers läsförståelse. Genom en mycket konkret studiehandledning med lektionsförslag knutna till en stor variation texter, upplåtna till projektet av barnboksförfattare och illustratörer, är tanken att alla landets lärare ska få inspiration och idéer kring hur de kan undervisa i läsförståelsestrategier. Studiehandledningen är författad av fem erfarna pedagoger, och finns tillgänglig på www.enlasandeklass.se tillsammans med de tillhörande texterna.

Martin Widmark är mest känd som skaparen av böckerna om LasseMajas detektivbyrå, men även andra bokserier som den om monsteragent Nelly Rapp och Halvdan Viking. Han jobbade tidigare som mellanstadielärare. Hör honom berätta om sitt eget författarskap och de insikter som ledde till skapandet av En läsande klass.

Malin Gonzalez arbetar som lärare i svenska, engelska och SO i åk 4-6 på Sätraskolan i Stockholm och är en av de pedagoger som har skrivit studiehandledningen. Malin berättar på ett konkret sätt hur hon arbetar i klassrummet utefter de läsförståelsestrategier projektet En läsande klass utgår ifrån.

Föreläsningen arrangerades av satsningen En läsande klass tillsammans med nätverket Sol-i-Värmland och RUC. Livesändningen gjordes av Pedagog Värmland genom Tobias Berger och Ola Henningsson.

Lämna ett svar

Skapa konto