Video

Här kan du se de filmer som är publicerade på den här webbplatsen.

Estetik och den svenska skolan – Anne Bamford

Anne Bamford, professor i pedagogik, berättar om hur estetik påverkar lärandet. Hon tar tempen på den svenska skolan och märker bland annat att svenska elever mår bäst i världen samtidigt som de flesta lärare inte känner sig uppskattade, att Sverige dyker i PISA men ligger i topp i andra mätningar.

Anne Bamford är bosatt i London sedan ett antal år tillbaka, anställd av University of Arts och driver dessutom 173 skolor.

Efter att ha väckt stor uppmärksamhet med sin forskningsrapport ”Wow Factor – Global research compendium on the impact of the arts in education” har hon hela världen som sitt arbetsfält. Rapporten skrevs på uppdrag av Unesco och innehåller analyserat material från 170 länder. Den visar på ett tydligt sätt att estetiska ämnen har en positiv inverkan på elevernas lärande.

Föreläsningen arrangerades av Karlstads universitet och Region Värmland under en temadag om kreativitet och lärande i förskola och skola.

Föreläsningen är på engelska, med engelsk text. (Ursäkta att textningen inte har punkt och stor bokstav. Förutom det ska den vara rätt.)

Foto och redigering: Tobias Berger – Pedagog Värmland

Lämna ett svar

Skapa konto