Artiklar

Här kan du läsa alla artiklar som är publicerade på den här webbplatsen.

Ny redaktör för Pedagog Värmland

Pedagog Värmland är mötesplatsen för yrkesverksamma inom samtliga skolformer, lärarutbildare, lärarstudenter och forskare. Tobias Berger har varit redaktör ända sedan lanseringen 2013. Nu lämnar han över till Linnéa Andersson, administrativ assistent på Lärarutbildningen vid Karlstads universitet.

– Det känns väldigt roligt att ta över som redaktör för Pedagog Värmland, säger Linnéa Andersson. Jag håller nu på med att bekanta mig med plattformen och sätta mig in i arbetsuppgifterna. Det är en viktig arena för att dela kunskap och inspireras av varandra. Bland annat finns en bloggfunktion som jag tycker är väldigt spännande, här hoppas vi på att få in ännu fler bloggare. Det har även tillkommit nya poddar, vilket också är väldigt roligt.

Tobias Berger arbetar numera som kommunikatör på kommunikationsavdelningen vid Karlstads universitet.

– Jag arbetar mestadels med webbfrågor och trivs väldigt bra. Men jag kommer att sakna Pedagog Värmland. Det har varit så givande att stötta delakulturen och att ha kontakt med så många fantastiska lärare, förskollärare, forskare och andra skolmänniskor. Jag har lärt mig så mycket om undervisning och insett hur mångfacetterad skolvärlden är.

Mer information om Pedagog Värmland

Pedagog Värmland är plattformen för samverkan mellan akademi och skola, vad gäller forskning, skolverksamhet och lärarutbildning. Det är en plats där skolverksamheten i regionen och universitetet ska kunna mötas som jämbördiga parter i en dynamisk delakultur. Sedan 2019 har ansvaret för Pedagog Värmland legat hos Lärarutbildningen vid Karlstads universitet.

2022 byggdes plattformen om från grunden och det gjordes flera förbättringar. Det blev bland annat en renare design och en mer lätthanterlig navigation och nya funktioner där det numera går att sortera innehåll efter ämnen, vilket kan vara praktiskt för exempelvis en ämneslärare, och att det finns egna understartsidor för undervisning, forskning, student och professionsutveckling.

Text: Maria Nilsson, Karlstads universitet

Lämna ett svar

Skapa konto