Artiklar

Här kan du läsa alla artiklar som är publicerade på den här webbplatsen.

Bidra med klassens frågor till Fråga KAU

Hösten 2024 planerar Karlstads universitet genom projektet Teknikerjakten att genomföra tre programkvällar med TV-programmet Fråga Lund som förebild. Vid dessa tre tillfällen välkomnas barn och föräldrar till att sitta med i publiken. Programmen kommer att spelas in och sedan sändas online.

– Programmen bygger på att vi i förväg samlar in vad barn och unga har för frågor som handlar om naturvetenskap och teknik, berättar Susanne Walan som är huvudansvarig för projektet Teknikerjakten och denna satsning Fråga Kau. Det kan handla om växter, djur, människokroppen, hur saker och ting fungerar, skillnad på väder och klimat och allt möjligt som unga idag funderar över. Utifrån frågor som samlas in kommer vi att bjuda in experter som kommer att sitta på scenen och svara på dessa frågor och kanske även varje tillfälle avslutas med något spännande experiment.

Skicka in era frågor från klassen eller skolan

För att kunna skapa dessa program behövs din hjälp. Du som lärare kan till exempel samla ihop frågor från en klass eller eventuellt skolans frågor. Vid programmen kommer det att lyftas fram vilken skola eller klass som frågorna kommer från.

Skicka in era frågor till susanne.walan@kau.se senast 1 april!

Lämna ett svar

Skapa konto