Evenemang – Inspireras och utvecklas tillsammans

I kalendern hittar du föreläsningar, kurser och annat inom området utbildning och skola, från olika arrangörer.

Värmlands bokfestival 2023

En liten hälsning till alla lärare i Värmland. Innan ni tar ett välförtjänt sommarlov vill vi passa på att tipsa om att det redan nu går att boka in ett besök på Värmlands bokfestival.

Författarna som kommer för att möta eleverna i höst är: Sara Bergmark Elfgren, Bim Eriksson, Hanna Gustavsson, Kaj Hagstedt, Anja Gatu och Maria Frensborg.

I år erbjuder vi ett skolprogram för låg och mellanstadiet torsdag 16 november. Den formella bokfestivalen med bord och utställare startar på fredagen. För de yngre barnen erbjuder vi istället en rad spännande aktiviteter på vårt MIK-torg.

Fredag 17 november är skolprogrammet anpassat för högstadiet och gymnasiet. I år är vi extra stolta över att Region Värmlands fem folkhögskolor är på besök och erbjuder ett kreativt torg med workshops inom film, teater, musik, konst, natur och spelkultur.

Vi har också den stora glädjen att berätta att kultur – och bildningsnämnden beslutat att Region Värmland subventionerar hela busskostnaden för skolelevers bussresa till och från bokfestivalen. Obs! Det gäller ej för skolor i Karlstad tätort.

Information

Startdatum:

Slutdatum:

Målgrupp: Elever och lärare i grundskola och gymnasiet.

Anmälan

Kostnad: Fri entré för skolbarn upp till 19 år och medföljande lärare.

Lämna ett svar

Skapa konto