Evenemang – Inspireras och utvecklas tillsammans

I kalendern hittar du föreläsningar, kurser och annat inom området utbildning och skola, från olika arrangörer.

-

Stillbilder från olika filmer
Bilder: Ur Hjärtat, Alltid Amber, Parning, Pleasure och Slalom

Sex, relationer och film

Tillsammans med Lärarförbundet Student och RFSU ger sig Filminstitutet 2022 ut på en seminarieturné till några av landets lärarutbildningar. Välkommen att anmäla er till seminariet i Karlstad, samt ta del av vårt material kring undervisning om Sexualitet, samtycke och relationer.

Arrangör: Lärarförbundet student, RSFU och Svenska filminstitutet.

Sexualitet, samtycke och relationer har fått nya och mer ambitiösa skrivningar i läroplanen – och ett utökat uppdrag på lärarutbildningarna. Men hur tar man sig an ett sådant mångfacetterat ämnesområde? Genom film och rörlig bild förstås!

Från och med hösten 2021 infördes sexualitet, samtycke och relationer som examensmål i så gott som samtliga lärarutbildningar i Sverige. Från 2022 tillämpas också förändringar i läroplanerna för att skapa en mer likvärdig undervisning.

Svenska Filminstitutet arrangerade redan våren 2021 ett webbinarium med tema Sex, relationer och film tillsammans med RFSU och UR. Här medverkade bland andra dåvarande minister för högre utbildning och forskning, Matilda Ernkrans, utbildningsminister Anna Ekström och filmregissören och manusförfattaren Ninja Thyberg.

Nu är det dags för uppföljningsturnén som vänder sig direkt till lärarstudenter. Tillsammans med RFSU och Lärarförbundet Student besöker vi några av landets lärarutbildningar med seminariet Sex, relationer och film – är du redo för den nya sexualundervisningen? Efter att ha besökt lärarutbildningen i Stockholm i april är det dags för Karlstads universitet 9 maj och under hösten åker vi vidare till Umeå och Malmö

Syftet med turnén är att stötta lärarstudenter – och andra vetgiriga – i hur den här undervisningen kan gå till och att visa på filmen som möjliggörare när man vill närma sig komplexa frågeställningar.

I samband med turnén presenterar Filminstitutet en filmhandledning till Pleasure, avsedd för pedagoger och skriven i samarbete med RFSU.

Det bjuds på fantastiska goodie-bags, länkar till flera filmer och vegansk kvällsmacka.

Information

Datum: -

Målgrupp: Lärarstudenter

Plats: Fryxellsalen, 1B306, Karlstads universitet

Mer information om evenemanget

Anmälan

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt.

Lämna ett svar

Skapa konto