Evenemang – Inspireras och utvecklas tillsammans

I kalendern hittar du föreläsningar, kurser och annat inom området utbildning och skola, från olika arrangörer.

-

Barn som bygger

ForskarFredag 2024

Fredag 27 september 2024 anordnar Karlstads universitet årets ForskarFredag; en händelserik och spännande dag för skolelever att få en inblick i de olika forskningsmiljöerna som finns i byggnaden.

Nu erbjuder Karlstads universitet en unik chans för mellanstadie-, högstadie- och förstaårselever på gymnasiet att få en inblick i den fascinerande världen av forskning som bedrivs på Karlstads universitet! Utifrån temat ”forskningen i vår vardag” får eleverna följa med på en orienteringsguidning genom några av universitets olika forskningsmiljöer, vilka kan vara översvämningsspel, krisövningar, fiskforskning och rymdforskning. Håll utkik efter det fullständiga programmet som släpps senare i vår.

Fika och lunch erbjuds för de besökande skolorna. För lärosäten som har längre än 3 mil till Karlstad finns möjlighet att få busstransport till universitetet.

Vi ser fram emot att välkomna er till en dag fylld med spännande upptäckter och inspirerande möten på Karlstads universitet!

Anmälan

Vi erbjuder ett begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller. Anmäl din skolklass i god tid för att säkerställa en plats. Anmälan stänger 14 juni.

ForskarFredag internationellt

ForskarFredag samordnas nationellt av föreningen Vetenskap & Allmänhet och är en del av den europeiska vetenskapsfestivalen European Researchers’ Night, med evenemang över hela Europa. ForskarFredag vill utmana stereotypa föreställningar om forskare och vill inspirera till högre utbildning och en forskarkarriär. Målgruppen är den breda allmänheten med en särskild inriktning mot barn och unga. Lokala aktiviteter arrangeras av högskolor, universitet, forskningscenter, kommuner och många fler aktörer.

Läs mer på Kau.se

Mer information finns även i bifogat dokument.

Information

Datum: -

Anmälan

Sista anmälningsdag: 2024-06-14

Kontaktuppgifter

Kontaktperson: Åsa B. Höjer, projektledare

Telefon: 070-335 05 95

E-post: asa.bongnell-hojer@kau.se

Övrigt

Bilaga: Forskarfredag-2024.pdf

Lämna ett svar

Skapa konto