Antropocen – vad är det bra för?
Är du lärare i SO-ämnen på högstadiet eller gymnasiet och vill veta mer om begreppet antropocen? Tisdag den 3 december (observera nytt datum) klockan 15.30–17.00 bjuder Centrum för de samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik, CSD, vid Karlstads universitet in till en fortbildningsträff. Välkommen!
(Uppdaterad 19 november)
Antropocen är en föreslagen geologisk tidsålder som definieras av människans inverkan på jordens ekologiska system. Detta innebär utmaningar även i utbildningssammanhang.
Antropocen som perspektiv på mänskliga kulturer riktar fokus på en mänsklighet som blivit en drivande kraft på planeten. Det gör att vi behöver förstå människans relation till planeten på nya sätt. På så vis blir antropocen både ett naturvetenskapligt begrepp om hur människan förändrar planeten, men också ett filosofiskt begrepp som förändrar bilden av människan.
Emil Mörk lärarutbildare och doktorand i pedagogiskt arbete vid Karlstads universitet och Sofie Nilsson, verksam högstadielärare samt doktorand i pedagogiskt arbete vid Karlstads universitet håller tillsammans i fortbildningsträffen. De kommer under träffen att diskutera begreppet antropocen i relation till undervisning i SO-ämnena.
Fortbildningsträffen avslutas med diskussion i smågrupper.
Fortbildningen genomförs via Zoom, och det kostar inget att delta.
Här kan du läsa mer om fortbildningsträffar för lärare i SO-ämnen.
Information
Datum: -
Målgrupp: Lärare i SO-ämnen på högstadiet eller gymnasiet
Plats: Zoom