Artiklar

Här kan du läsa alla artiklar som är publicerade på den här webbplatsen.

Dokumentärer på Netflix du kan visa i klassrummet

Netflix har många välgjorda dokumentärer och vissa av de som Netflix producerat själva är tillåtna att visa i skolan. De är lite svåra att söka sig fram till, så här är en lista som är sammanställd den 16 februari 2022.

Bild ur filmen The Social Dilemma, som handlar om hur sociala medier påverkar våra liv – en av de Netflixdokumentärer som är tillåtna att visa i klassrummet.

Om du vill söka efter nyare filmer som inte finns med i listan här nedanför kan du gå till media.netflix.com och söka med ordet ”screenings”. Då får du någorlunda bra träffar och sedan behöver du kontrollera att filmen du önskar visa är tillåten. De filmer som är tillåtna har följande text angiven i informationen för filmen: ”BEVILJANDE AV BEHÖRIGHET FÖR VISNINGAR I UTBILDNINGSSYFTE (GRANT OF PERMISSION FOR EDUCATIONAL SCREENINGS)”.

Ett abonnemang på Netflix behövs för att kunna visa filmerna. Det här är de filmer som är tillåtna för engångsvisningar i utbildningssyfte:

Tack till Tabitha Ochtera MLIS, Serials & Media Librarian, som ställt samman en nästan komplett lista vi kunde utgå från och gjort den tillgänglig med Creative Commons-licensen CC – Attribution.

Här finns fler källor till att visa film i klassrummet.

Lämna ett svar

Skapa konto