Blogg

VFU utomlands

Följ oss lärarstudenter vid Karlstads universitet under vår verksamhetsförlagda utbildning (VFU) utomlands.

En hälsning från Nairobi

Hej från Nairobi!

Nu har vi varit här i två dygn och känner oss redan som hemma. Det har varit många nya intryck att processa, tex trafikvanorna här (som nästan är så långt ifrån de svenska man kan komma).

Vi har aldrig känt oss så annorlunda som vi gör nu, men samtidigt som att allt är som vanligt. Trots att exakt allt med oss sticker ut (sättet vi ser ut (vita, blonda kvinnor), sättet vi rör oss på, hur vi agerar i sociala situationer, osv), och trots att vi är en minoritet i landet, så har vi aldrig känt oss diskriminerade på något sätt, och det här är något som får en att fundera mycket över hur världen ser ut idag. Att vi som en minoritet inte känt oss diskriminerade borde vara en självklarhet, men en är så van att minoriteter ofta blir diskriminerade på något sätt, och det är det som sätter igång så mycket tanker hos oss.

Trots att vi känner oss så annorlunda, känns det som sagt som hemma. Några bidragande faktorer till detta kan vara att vi tog tag i att fixa simkort nästan direkt vi kom fram (trots 24h resa), så vi kan nu använda mobiler som vanligt, boka uber osv vilket underlättar vardagen något enormt! De människor vi träffat hittills har varit väldigt trevliga och välkomnande, vilket också bidrar till hemmakänslan.

Idag har vi haft första dagen på praktiken, och allt känns väldigt bra än så länge. Men vi tänkte prata mer om detta i ett senare inlägg!

Nu ska vi fortsätta njuta av solen och processa dagen, och snart beställa hem lite mat. Ha det bra!

/Elin och Emma

Utsikten över Nairobi från vårt tak

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg