Logotyp bestående av karta över Värmland med punkter sammanbundna med streck. En större cirkel står det SOL Språk-,skriv- och läsutveckling i Värmland.

Blogg

SOL i Värmland

SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika…
SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika kompetenshöjande insatser inom språk- läs- och skrivutveckling för språk-, läs- och skrivutvecklare och för lärare. Är du intresserad av verksamheten så tag kontakt med samordnare Anders Biörklund via mejl: anders.biorklund@karlstad.se

Webbresurser för flerspråkighet

När Jim Cummins föreläste på Karlstads unviersitet nämnde han två webbresurser som jag tror kan vara till nytta i undervisningen av flerspråkiga elever.

Den första gäller nyttan av flerspråkighet och vikten av att hålla kvar vid sitt modersmål. Desto mer utvecklat modersmål, desto bättre förutsättningar för att lära andraspråk. På mylanguage.ca finns information om modersmålets betydelse. Webbsidan vill erbjuda vetenskapligt belagd information om detta till bl.a. föräldrar och lärare. Naturligtvis erbjuds informationen på många olika språk och den kan du skriva ut och använda i samtal med era elever och föräldrar.

Den andra webbresursen heter The Dual Language Showcase och innehåller tvåspråkiga böcker gjorda av elever. Titta och låt dig inspireras!

Har du andra exempel på bra webbresurser för undervisning av flerspråkiga barn och elever? Lämna tips i kommentarsfältet eller mejla mig!

/Malin

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg