picture-1288-1504718456.jpg

Blogg

Programmering i skolan - så här gör vi!

I den här bloggen får du smakprov på hur vi på Hagaborgsskolan i Karlstad utforskar hur man kan arbeta med grunderna i programmering med elever i F-3. Jag som står bakom bloggen heter Lisa Thörne och är lärare i förskoleklass.…

I den här bloggen får du smakprov på hur vi på Hagaborgsskolan i Karlstad utforskar hur man kan arbeta med grunderna i programmering med elever i F-3. Jag som står bakom bloggen heter Lisa Thörne och är lärare i förskoleklass. Under hösten 2017 kommer jag att arrangera tre workshops med lärarlaget där vi kommer att testa programmering i olika former. I den här bloggen vill jag dela med mig av tips och idéer från vårt arbete! Det är experimentellt, utforskande, undersökande. Häng med, det blir kul!

Programmering i nätverk

Idag har jag och min påse med material varit på BUF i Karlstad och deltagit på nätverk för förstelärarna i matematik. Jag delade med mig av vårt arbete hittills på Hagaborgsskolan samt mina egna tankar och erfarenheter av programmering i skolan. Det nyfikna gänget fick också testa programmering unplugged med muggtorn där de programmerade varandra med hjälp av pilar (se övningen i tidigare blogginlägg).

Det blev spännande diskussioner och samtal! Väldigt givande att kunna diskutera progressionen, både i enskilda övningar och i programmering i skolan i stort. En bra mix av lärare, med spännvidd från förskoleklass till och med högstadiet. På eftermiddagen fick vi även tid att testa olika material Hands on. Vi kunde kika på olika appar, webbtjänster och robotar/microbit. Utvecklande och lärorikt att lära och testa tillsammans!

En app som jag fick tips om som jag ska hem och testa nu var Lego FixTheFactory.

Kul med utbyten! 

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg