Blogg

Värmländska pedagogen

En blogg med bland annat specialpedagogiskt fokus. Inläggen kommer att belysa tankar och reflektioner kring socioemotionella svårigheter hos barn och hur man kan arbeta för att stötta dessa barnen utifrån olika perspektiv. En annan del av bloggen kommer att beröra…

Kontaktuppgifter

Daniel Finsberg

0763095291

En blogg med bland annat specialpedagogiskt fokus. Inläggen kommer att belysa tankar och reflektioner kring socioemotionella svårigheter hos barn och hur man kan arbeta för att stötta dessa barnen utifrån olika perspektiv. En annan del av bloggen kommer att beröra IKT i förskolan och hur man som pedagog kan jobba med detta med barnen.

Robotar och AI i förskolan

Idag digitaliseras samhället i en rasande takt. Vi pratar idag om hur Artificiell intelligens påverkar vår vardag i och med införandet av ChatGPT. Som förskollärare med IKT intresse är denna utveckling spännande då AI kan generera många fördelar och komma med tips och idéer i planeringen. Även stötta pedagoger med analys av dokumentation . Den delikata frågan är hur skulle en AI avatar kunna fungera i förskolans vardag. Min tankeprocess kring detta är att AI skulle kunna verka som en Co-pilot när det kommer till att ta reda på viss fakta eller om barnen är nyfiken på hur ett lejon ser ut. Dock måste man se till risker och nackdelar att använda AI i förskolan. Som pedagog ser jag en möjlig risk att AI botar kan generera felaktig info eller att man tappar det analoga lärandet(böcker, skapande mm) då AI kan plocka fram en bild på några sekunder.

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg