Artiklar

Här kan du läsa alla artiklar som är publicerade på den här webbplatsen.

AI och skolan – gratis ebok

Den nya AI-chattjänsten ChatGPT har fått mycket uppmärksamhet på senaste tiden med sitt lättillgängliga upplägg där man som användare skriver frågor med vanligt talspråk och får svar om till synes alla tänkbara områden. Så, hur skulle man kunna använda det i undervisningen? Och på vilka sätt borde man inte använda det? Detta tar Johan Falk upp i en alldeles färsk ebok som heter AI och Skolan – Hur du som lärare kan använda ChatGPT och undvika fyra typer av AI-fällor.

Du laddar ner AI och skolan gratis här.

Boken innehåller dussintals exempel på hur man kan underlätta arbete, få inspiration och skapa material med hjälp av ChatGPT. Boken betonar också att det är viktigt att använda sitt omdöme i hur och när ChatGPT används, och den beskriver fyra typer av AI-fällor att vara vaksam för: språkfel, faktafel, skeva perspektiv eller värderingar, samt oreflekterad pedagogik.

Johan Falk arbetar med skolfrågor på nationell nivå och är tidigare vetenskapsjournalist, webbutvecklare och gymnasielärare. Han har också varit mentor åt Pedagog Värmland-redaktionen när webbplatsen byggdes upp.

Bokomslag med en liten robot ståendes på en skolbänk. I bakgrunden syns hyllor med böcker.

Lämna ett svar

Skapa konto