Nyexad lärare – hur gör man?

Hej från bryggan!

Emma heter jag, och har fått äran att dela med mig av mitt arbete här via Pedagog Värmland. Jag har just tagit examen som lågstadielärare. Jag inspireras av digitala verktyg och estetiska lärprocesser. 

Som nyexaminerad känns det naturligt att längta efter hösten och skolstart, trots att solen lyser varmt just nu. Jag kan inte låta bli att börja titta lite på min grovplanering inför hösten, men hur gör man? Jag brinner absolut för digitala alternativ, och kommer planera via dator och iPad. Men hur? Vilket program vill jag använda? Vilka rubriker vill jag ha? Hur långt vill jag planera –  och hur ingående? 

I denna blogg kommer jag att berätta om mitt första år som lärare. Jag har under åren 2020-2024 läst Grundlärarprogrammet förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3. I augusti börjar jag som lärare i årskurs 1. Jag kommer att dela med mig av sådant som kanske inte går att läsa sig till via utbildningen, sånt som jag själv hade önskat vore lite lättare tillgängligt. Se detta som en inspiration för hur du vill arbeta, eller hur du INTE vill arbeta. Ta bloggen som den är – min dagbok om mitt första år som lärare.

Kanske kommer vi att titta tillbaka på detta om ett år och skratta åt hur tokigt jag tänkte. Låt det isåfall bli en lärdom såväl för mig som för dig – för här finns det dokumenterat i någon form av realtid. Så hej på dig, och välkommen till min dagbok: ”Nyexad lärare – hur gör man?”. 

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg