Jennelie Örtendahl

Bild för Jennelie Örtendahl

Välkommen, vad kul att du hittade hit! Som lärarstudent och verksam pedagog kommer jag att blogga om mina tankar, erfarenheter och idéer som jag möter både i studier och arbete. Jag har ett stort intresse för estetiska lärprocesser och då särskilt för dansen som metod för lärande i andra ämnen.

På vilket sätt jobbar du för att stimulera dina elevers lust att lära? Hur hittar man elevernas ”on” knapp och metoder där eleverna kommer in i ett ”flow”? Använder du kultur som metod i din undervisning? I så fall vill jag gärna ha kontakt med dig och höra hur du gör.

Tidigare har jag bland annat jobbat som danspedagog runt om i Värmland och i Katrineholm. Under mina studier på Dans och lärande vid Karlstad universitet utvecklades mitt intresse för dans som inlärningsmetod i andra ämnen och just nu läser jag in min lärarlegitimation för åldrarna F-3. Under somrarna jobbar jag på sommarskolan i Katrineholm där ”kreativa pedagoger” tillsammans med specialpedagoger och lärare utformar och genomför undervisningen i svenska, svenska som andra språk, matematik och engelska. Genom estetiska lärprocesser får eleverna möjlighet att utveckla sina förmågor och inte minst få uppleva lusten att lära.

Hoppas du vill följa med på min resa!