Årjäng

Ambassadörsutbildning MS 365

Presentation: Ambassadörsutbildning MS 365

Birgitta Evensson, kommunchef Årjängs kommun
Agnetha Persson, IT-strateg
Daniel Markstedt, MS 365-ambassadör

Presentationen hölls vid WETT 2021, Wermland Educational Technology Transformation – en dag där vi delar erfarenheter och kunskap kring digital skolutveckling.

En hel vecka entreprenörskap!

Att få in omvärlden i undervisningen och att koppla skola till framtid och yrkesliv är frågor som många skolor kämpar med. Men det finns också många goda exempel på hur det kan göras. Ett sådant var Framtidsfrön i Värmland delaktiga i våren 2017 när vi var med under Entreprenörsveckan på Nordmarkens skola i Årjäng. Vi fick en pratstund med studie- och yrkesvägledare Anna Eriksson som berättade om upplägget för veckan.

De prioriterar kulturen

Samspelet mellan kultur och skolarbete, praktiskt som teoretiskt, har länge kännetecknat undervisningen på Signebyns friskola i Årjäng. Den nya uppdragsutbildningen ”Ateljén som kunskapsväg” är ett samarbete med Arno Saarnak, universitetsadjunkt på Karlstads universitet.

Det blir allvar av saken

elever målar

Ett inspirerande möte mellan konstnärer och klass 9A

”Det blir allvar av saken. På ett fritt och bra sätt.” Josefine Persson och Jacob Johansson i klass 9A på Silbodalskolan i Årjäng berättar om dagen då högstadiet flyttade till Kyrkerud. Ett inspirerande möte med konstnärer. Och med stafflier, breda penslar och gott om plats. – Miljön betyder så mycket för lusten att skapa.

Prenumerera på RSS - Årjäng