Kil

FIRST LEGO League 2018

Den 10 november är det åter dags att kora Värmlands champion i FIRST LEGO League 2018!

Vill du och dina elever anta utmaningen och delta i en världsomfattande tävling? Tävlingen vänder sig till elever mellan 10–16 år som sugna på att konstruera och programmera robotar, fördjupa sig i ett projekt, genomföra en marknadsföringsidé och samtidigt samarbeta med FIRST LEGO Leagues kärnvärden i tankarna.

Hilda och Wilmas film om vänskap

Hilda Backman har tillsammans med sin vän Wilma Olsson och förskolläraren Janni Karlsson gjort en egen film om kamratskap. De har lärt sig att dramatisera sin berättelse, ta och redigera bilder, klippa film, spela in berättarröst med mera. Hela arbetet har gjorts med hjälp av en Ipad.

(Filmen har en del upphovsrättskyddad musik. Det är därför Youtube visar annonser på filmen. Ni kan klicka bort annonserna med krysset.)

Läs hela artikeln om arbetet på Skogsgläntans förskola i Kil.

Sju frågor till mediepedagogen som jobbat på förskolan

Hallå där, Mattias Westgård, mediepedagog från Östra Ämtervik, som under förra läsåret arbetade med digitala berättelser vid åtta förskolor i Kils kommun.

Hur jobbar du?

– Jag har ett arbetskoncept som jag använder inom skola, för personalgrupper, bland konfirmander med flera. Syftet är att genom reflektion och narrativ gestaltning få nya perspektiv på sig själv och sin omvärld, vilket är centralt för att växa som människa. Det digitala berättande är utmärkt för det ändamålet. 

Prenumerera på RSS - Kil