Kil

Kil - Äntligen händer det!

I Skolsverige talas ständigt om vikten av samarbete mellan skolor och lärare, för att såväl inspirera varandra i vardagen som att stärka likvärdigheten. I Kils kommun finns idag åtta kommunala skolor, varav tre ligger på landsbygden, fördelade på fem rektorsområden. Genom åren har många försök gjorts för att hålla kontakt mellan pedagogerna, men det har blivit sporadiska möten eller tillfälliga försök som runnit ut i sanden när vardagen haft alltför många bollar i luften.

Hilda och Wilmas film om vänskap

Hilda Backman har tillsammans med sin vän Wilma Olsson och förskolläraren Janni Karlsson gjort en egen film om kamratskap. De har lärt sig att dramatisera sin berättelse, ta och redigera bilder, klippa film, spela in berättarröst med mera. Hela arbetet har gjorts med hjälp av en Ipad.

(Filmen har en del upphovsrättskyddad musik. Det är därför Youtube visar annonser på filmen. Ni kan klicka bort annonserna med krysset.)

Läs hela artikeln om arbetet på Skogsgläntans förskola i Kil.

Sju frågor till mediepedagogen som jobbat på förskolan

Hallå där, Mattias Westgård, mediepedagog från Östra Ämtervik, som under förra läsåret arbetade med digitala berättelser vid åtta förskolor i Kils kommun.

Hur jobbar du?

– Jag har ett arbetskoncept som jag använder inom skola, för personalgrupper, bland konfirmander med flera. Syftet är att genom reflektion och narrativ gestaltning få nya perspektiv på sig själv och sin omvärld, vilket är centralt för att växa som människa. Det digitala berättande är utmärkt för det ändamålet. 

Prenumerera på RSS - Kil