Teknik

Ämneslärardagen åk 7-9

Save the date 27 oktober. Inbjudan kommer under våren.

Under en heldag på Karlstads universitet kommer du att få fördjupa dig i didaktiken i ditt ämne. Föreläsningar och workshops under en heldag. Dagen arrangeras av centrumbildningarna på Karlstads universitet – CSL, CSD, SMEER, ämnena idrottsvetenskap och musik, RUC och Pedagog Värmland.

Att arbeta med programmering med Legorobotar

Vill ni ha extra inspiration när det gäller programmering och faktiskt sätta in det i ett meningsfullt sammanhang? Då rekommenderar vi att ni testar Legorobotar. Med tävlingen First Lego League som inspiration blir du invigd i hur sådan programmering kan ta sig uttryck och lärare som har jobbat med hur man också kopplar detta till sammanhang med olika tematiska projekt visar och berättar.

Legorobot

Hur använder man en 3D printer? – Workshop i tre delar

Under tre måndagkvällar kl 17-20 den 13, 20 och 27 januari blir vi guidade av teknikläraren Kenneth Johansson med praktiska övningar i hur man hanterar en 3D printer. Vi håller till på Karlstads universitet i 21D 304.

3D printer

Det som krävs av dig som deltar är endast att du ställer upp på att svara på några frågor kring 3Danvändning i skolan för att hjälpa Kenneth med ett examensarbete. Svaren kommer att vara anonyma.

Allt är inte guld som glimmar – Barnens universitet

Följ med i grundämnenas fantastiska värld och in i det Periodiska systemet. Vissa grundämnen glimmar, precis som guld, andra ser helt svarta ut. Vad kan hända om man låter olika grundämnen träffas och vilka grundämnen finns inom oss och i allt som vi har omkring oss? 2019 är det Periodiska systemets år och det vill vi att du firar tillsammans med oss!

Du möter Anna Smedja Bäcklund och Sara Wahlberg, forskare i kemi.

Jorden runt på några klick – Barnens universitet

Kliv ombord och följ med oss på en digital resa jorden runt för att undersöka varför det ser ut som det gör just där. Alla platser på jorden formas och förändras av samspelet mellan naturens krafter och människans verksamheter. Vi ger ledtrådarna till att förstå hur detta samspel går till.

Du möter Tomas Torbjörnsson, Hans Olof Gottfridsson och Nina Christenson, forskare i geografi och kulturgeografi.

Blir man förkyld av att frysa? – Barnens universitet

På hösten och vintern när det är lite kallare och man fryser blir man oftare förkyld. Men blir man förkyld för att man fryser? Nej, riktigt så är det inte. Runt omkring oss finns mängder av olika virus som försöker ta sig in i vår kropp och göra oss sjuka.

Vad är ett virus egentligen och hur kommer det sig att vi får vissa sjukdomar endast en gång, men förkylda kan vi bli massor av gånger? Följ med in i kroppen och lär dig mer om förkylningar, virus och hur vår kropp skyddar sig mot dem.

Sidor

Prenumerera på RSS - Teknik