Teknik

Workshop och demovisning av digitala läromedel

Blended learning till heldigitalt!

Blended learning är en blandning av lärmiljöer där man kombinerar tryckta läromedel med digitala. Workshopen kommer att ge dig tips och idéer, samt möjlighet att prova på - oavsett om du är ny användare av digitala läromedel eller bara nyfiken på hur det fungerar.

Anders och Christin ger dig konkreta exempel från blended learning till Digilärs heldigitala läromedel.

Vad är viktigt för dig och hur vill du undervisa! Ta med din dator, så hjälper vi till med att skapa testkonton!

Digital kompetens i skolan

Föreläsningen ges även den 5:e mars.

Mediecenter Värmland bjuder in till en kväll där Sofie Nilsson, lärare i Karlstads kommun, ger oss svar på frågor som "Vad innebär de nya förändringarna med digitaliseringsmöjligheter i skolan? Hur förändras lärarrollen i en digital skolmiljö? Vad säger forskningen?" Hon delar med sig av erfarenheter från sin undervisning och bjuder på andra konkreta tips och trix.

Formula Lådbil

Missa inte att anmäla din klass till den populära lådbilstävlingen som går av stapeln i Karlstad den 7 maj! Det är gratis att delta. Transport kan ordnas för klasser som inte finns i Karlstad.

Tävlingen handlar om att bygga en lådbil och kan vara ett meningsfullt uppdrag till exempel i teknikundervisningen. Tävlingen är en aktivitet inom ramen för projektet Teknikerjakten som drivs på Karlstads universitet i samarbete med Ljungbergsfonden.

Hour of Code 2018

Under veckan 3-9 december genomfördes Hour of Code av tusentals barn runt om i världen. Syftet är att få testa en timme av programmering eller datavetenskap. Flera skolor i Karlstad deltog och vi var en av dem. Vi valde att göra det som en gemensam aktivitet på skolan även i år och alla klasser delade med sig av sina lektioner på anslagstavlorna i skolans restaurang. På det sättet bidrar det till en VI-känsla på skolan. 

Sidor

Prenumerera på RSS - Teknik