Samhällskunskap

Earth Week

Lördag den 25 mars är det Earth Hour. Det är världens största klimatmanifestation. Många förskolor/skolor anmäler sig här www.wwf.se/earthhour-skola. Här finns utbildningsmaterial för förskola och skolor, tipsfrågor, korsord med mera.

En del skolor gör en klimatsatsning under hela denna vecka och kallar veckan för Earth Week. Andra uppmärksammar Earth Hour på fredagen den 24 mars.

MIK-eftermiddag 22 feb för skola och bibliotek

flicka framför dator och bok

MIK - medie-och informationskunnighet 

Region Värmland satsar nu på en tre-årig föreläsningsserie för att stärka medie- och informationskunnigheten i Värmland. Utbildningsdagarna är fristående från varandra. Vi inleder med en introduktion kring medielandskapet. Statens medieråd och MIK- akademin ger inspiration under eftermiddagen om hur du inom skola och bibliotek kan arbeta med MIK.

Vid besök i mänsklighetens nollpunkt - kommer ingen undan

Jag har haft möjlighet att fördjupa mina kunskaper om antisemitism, nazism och Förintelsen genom att besöka Förintelsens platser i Polen. Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) arrangerade resan i syfte att utbilda och föra minnet av dessa brott mot mänskligheten. Vi var en grupp på 21 personer varav de flesta är lärare och vi har rest runt i Polen under tio dagar och besökt ett flertal koncentrationsläger, arbetsläger, begravningsplatser samt massgravar.

Ljungbergsfondens och Stora Ensos lärarseminarium 2016

För 30:e året i följd hälsar vi lärare från Hammarö, Forshaga och Karlstads kommun välkomna till Ljungbergsfondens och Stora Ensos lärarseminarium. Som deltagare får du en bild av hur en modern skogsindustri fungerar. Du får inspiration och idéer som kan användas i skolverksamheten.

Ljungbergsfondens och Stora Ensos lärarseminarium består av ett studiebesök på Skoghalls Bruk samt en dag med föredrag på Hotell Selma Spa i Sunne. Stora Enso ombesörjer busstransport till och från Sunne. Seminariet sker i samverkan med Ljungbergsfonden.

Sidor

Prenumerera på RSS - Samhällskunskap