Kemi
I de naturvetenskapliga ämnena i läroplanen för grundskolan, Lgr 11, betonas en bred allmänbildande undervisning. Det innefattar att eleverna, förutom att lära sig om grundläggande begrepp, ska få göra systematiska undersökningar, lära sig skilja på naturvetenskapliga och andra sätt att skildra omvärlden och få lära sig att göra praktiska, etiska och estetiska val som kan handla om miljö, hälsa eller säkerhet.
Inlagt av Tobias Berger 2020-11-26 12:17
Torodd Lunde försvarar sin doktorsavhandling i kemididaktik ”Undersökande arbete i en laborativ tradition – från implicita till explicita syften med praktiskt arbete i grundskolans senare del”.
Välkommen att delta digitalt via Zoom på den här länken:
https://kau-se.zoom.us/j/61122242955

Torodd Lunde försvarar sin doktorsavhandling.
Välkommen till Ämneslärardagen årskurs 7-9 den 27 oktober. Tillsammans med kollegor kommer du få fördjupa dig i din ämnesundervisning under ledning av de främsta forskarna inom ämnesdidaktik vid Karlstads universitet. Temat för dagen är didaktiska modeller.
Anmälan för lärare från samverkanskommuner: Värmland + Degerfors och Åmål
https://axacoair.se/go?6p9GDt7g
Nu är det hög tid att söka pengar från Teknikerjakten igen om din skola eller förskola vill göra nya satsningar inom naturvetenskap och teknikundervisningen! Välkomna med ansökningar!
Tänk att dina elever med glittrande ögon och rosiga kinder går fram till helt okända människor och ivrigt berättar om vad de har arbetat med i skolan. Det var precis vad de lärare som deltog i förra årets Skapa en bok-projekt fick vara med om under Värmlands Bokfestival.
I Skapa en bok får du och din klass chansen att göra en egen bok, trycka upp den på ett riktigt tryckeri och sälja den på en riktig bokmässa! Ett entreprenöriellt lärande på riktigt där eleverna får träna kreativitet, samarbete, mod och estetiska uttryck.
Inlagt av Framtidsfrön 2018-08-07 15:39 i Framtidsfrön
Syftet är att göra naturvetenskap och teknik intressant genom att utgå från elevers vardag.
Inom Energiutmaningen har material tagits fram för att stödja lärares och elevers arbete i åk F-6. Materialet handlar framför allt om energi och hållbar utveckling och är så klart kopplat till samtliga kursplaner i Lgr 11.
Du känner väl till lärportalen? Där finns material för att utveckla undervisningen tillsammans med kollegor inom följande områden: digitalisering, matematik, naturvetenskap och teknik, specialpedagogik samt skolans värdegrund. Du hitar filmer, artiklar och intervjuer. Från och med mars kommer även läs- och skrivportalens moduler att finnas här.
Inlagt av SOL i Värmland 2017-02-14 10:22 i SOL i Värmland
Begrepp att skriva ut. Dokumentet används i föreläsningen om språk och lärande i NO och teknik.
Presentationen under föreläsningen med Pernilla Nilsson och Anna Maria Hipkiss 2016.
Föreläsning med Anna Maria Hipkiss, doktor i språkdidaktik med inriktning mot svenska, Göteborgs universitet och Josefin Nilsson, Örebro kommun. Josefin arbetar även på Nationellt centrum för svenska som andraspråk vid Stockholms universitet.
Föreläsarnas presentation finns här om du vill titta på den tillsammans med föreläsningen.
Inlagt av Tobias Berger 2016-11-21 15:52
Sidor