Historia
Film och rörlig bild har förmågan att rama in och skapa begripliga berättelser. Bilder väcker känslor och engagemang. Och inte minst så kan filmade berättelser skapa energi och mod att prata om samtidens viktiga frågor.
Årets filmkunnighetsdag i Göteborg blir en digital halvdag och därmed tillgänglig för alla, den är dessutom gratis men dock inte ett mindre intressant program.
Idéhistorikern Sverker Sörlin beskriver vår samtid som fylld av kriser. Hur ska vi förstå kriser och vad kan vi lära oss av dem?
Mediecenter bjuder in till 30-minuters onlineföreläsningar där Natur & Kultur visar delar av sitt utbud av digitala läromedel såsom Digilär och NOKflex matematik.
Välkommen på en kort föreläsning om hur du enkelt kommer igång med ditt heldigitala läromedel. Vi hjälper dig hela vägen. Häng med på denna personliga och pedagogiska guidning där du får med dig allt om den smarta funktionaliteten som stöttar både din undervisning och elevens lärande. Välkommen in i Digilär och NOKflex!
Välkommen till Ämneslärardagen årskurs 7-9 den 27 oktober. Tillsammans med kollegor kommer du få fördjupa dig i din ämnesundervisning under ledning av de främsta forskarna inom ämnesdidaktik vid Karlstads universitet. Temat för dagen är didaktiska modeller.
Anmälan för lärare från samverkanskommuner: Värmland + Degerfors och Åmål
https://axacoair.se/go?6p9GDt7g
Nu presenterar Filmarkivet.se , https://www.filmarkivet.se/lararteman/, den nya sektionen För skolan, med fokus på undervisning i högstadiet och gymnasiet. Filmarkivet.se innehåller kortfilmer, journalfilmer, reklamfilmer och mycket annat, från filmens början fram till idag.
Inlagt av Kjerstin Persdotter 2020-02-19 14:35 i Filmpedagogik
”Jag säger till mina barn och barnbarn att de ska vara uppmärksamma. Vad som hände kan hända igen”. Zsuzsanna Reisch, överlevande
Utställningen pågår 25 jan - 24 maj.
I slutet av andra världskriget kom ungefär 10 000 judiska överlevande till Sverige. De bar med sig minnen av familjemedlemmar som mördats, av gemenskaper som försvunnit och av en förlorad värld. De började ett nytt liv här i Sverige. Utställningen berättar om de som var där. De med personliga minnen och erfarenheter från Förintelsen. De som överlevde.
Denna dag riktar sig till lärare som undervisar i grundskolan generellt, men ett extra fokus mot lärare som undervisar i svenska och/eller SO. Välkomna är också skolchefer, rektorer och de som arbetar med skolans digitaliseringsarbete.
Datum: 27 november, 2018
Plats: Lagerlöfsalen, 1A 305
Program
08.30-09.00 Registrering
09.00-10.15 Föreläsning
10.15-10.45 Kaffe
10.45-12.00 Föreläsning forts.
Ett kritiskt språk- och kunskapsperspektiv i digitaliserade klassrum
Inlagt av SOL i Värmland 2018-11-16 13:29 i SOL i Värmland
Tänk att dina elever med glittrande ögon och rosiga kinder går fram till helt okända människor och ivrigt berättar om vad de har arbetat med i skolan. Det var precis vad de lärare som deltog i förra årets Skapa en bok-projekt fick vara med om under Värmlands Bokfestival.
I Skapa en bok får du och din klass chansen att göra en egen bok, trycka upp den på ett riktigt tryckeri och sälja den på en riktig bokmässa! Ett entreprenöriellt lärande på riktigt där eleverna får träna kreativitet, samarbete, mod och estetiska uttryck.
Inlagt av Framtidsfrön 2018-08-07 15:39 i Framtidsfrön
Den 27/11, kl 9,00-12,00, kommer SOL i Värmland tillsammans med RUC och NCS arrangera en föreläsning kring digitalisering och literacitet på Karlstad Universitet. Föreläsaren är Lisa Molin som har en bakgrund som lärare i svenska och engelska i skolans äldre år. Hon arbetar idag som lektor i literacy och skolans digitalisering vid Center för Skolutveckling i Göteborg.
Inlagt av SOL i Värmland 2018-06-14 8:25 i SOL i Värmland
Deras släktingar från förr levde ett helt annat liv än det de själva upplever i dagens Sunne. Men under höstens projekt tillsammans med Unga Västanå har eleverna i klasserna 4–6 vid Ekebyskolan fördjupat sig både i var förfäderna kom ifrån och vilka de var. Samtidigt har de lärt sig mer om olika historiska händelser.
Inlagt av Tobias Berger 2018-04-14 14:44
Läsåret går mot sitt slut och det är dags att utvärdera undervisningen. Hur har jag lyckats med min undervisning? Har eleverna lärt sig det som jag har undervisat om? Vad gick bra och vad gick mindre bra? Vad behöver jag utveckla till nästa läsår?
Inlagt av Nobelgymnasiet 2017-04-25 22:13 i Pedagogisk utveckling på Nobelgymnasiet
Sidor