Värmlands bokfestival - skolprogram

I år har vi tagit fram ett särskilt program för skolklasser fredag 17 november.

Ta chansen att låta dina elever möta författare, upptäcka nya berättelser och utveckla sitt eget skapande.

Fredagens anpassade skolprogram pågår fram till klockan 14.30, men festivalen har öppet fram till klockan 18. Här finns något för alla, från årskurs ett till och med gymnasiet. Vi har även öppet lördagen den 18 november klockan 10-17.

Arrangör: Region Värmland

Resa hit

Region Värmland betalar 50 % av busskostnaden för lärare och elever på skolor utanför Karlstads tätort.

Gör så här:

  1. Boka för er lämplig buss (behöver inte vara Värmlandstrafik).
  2. Genomför resan, ta emot och betala hela fakturan.
  3. Skicka en faktura till oss på 50 % av beloppet tillsammans med en kopia på originalfakturan.
  4. På originalfakturan från bussbolaget ska det framgå: datum, att resan gått till Karlstad och Nöjesfabriken samt hur många elever man transporterat.
  5. På er faktura skriver ni: ”Ersättning för bussresa till Värmlands bokfestival 50% enligt överenskommelse och bifogat underlag.”
  6. När vi fått detta underlag komplett enligt ovan, reglerar vi vår del av fakturan.

HAMPUS KARLSSON

Hampus_KarlssonMåleriet har blivit en viktig del av Hampus språk sen han miste talförmågan och blev delvis förlamad efter en olycka. Men redan innan dess var han en graffitikonstnär som spred sina målningar på olika platser.

Föreläsning
Tid: fredag kl 12.50-13.15
Ålder: från 13 år

JULIA RIO

juliarioJulia Rio är kreatör och gatukonstnär med textil, mönster och måleri i fokus. I hennes workshop får deltagarna brodera ett budskap på tyg eller tillverka sitt eget klistermärke med hjälp av vinylpapper, applikationer och måleri.

Föreläsning och workshop
Tid: fredag kl 11-13
Ålder: från 13 år

MAGNUS NORDIN

magnus-nordinMagnus berättar om sitt eget bokförlag, hur Tintin lärde honom att läsa, varför han aldrig blev serietecknare och om sin senaste bok. Han bjuder på en föreläsning kombinerad med workshop.

Föreläsning och workshop
Tid: fredag kl 11-11.55
Ålder: 9-15 år

FRYXGAMES

jonathanfryxeliusHur skapar man ett spel? Vad gör att ett spel blir bra? Jonathan Fryxelius presenterar tio viktiga ingredienser i ett bra spel, baserat på erfarenhet från brädspelsbranschen och analyser av andra spel.

Efter föreläsningen startar en workshop där alla kan få omsätta sina nyförvärvade kunskaper i praktiken genom att skapa sitt eget spel.

Föreläsning och workshop
Tid: kl 10-10.25
Ålder: mellanstadiet och uppåt

FLORA WISTRÖM

florawistromFlora Wiström, född 1994, debuterade med romanen Stanna på Bonnier Carlsen förra hösten. I tio års tid har hon drivit bloggen florasblogg.se och har podcasten Flora & Frida.

I sin föreläsning pratar Flora om skrivprocessen från mobilanteckning till färdig roman. Hur vågar man skriva om det som gör allra ondast, som får en att skämmas?

Föreläsning
Tid: fredag kl 12-12.25
Ålder: mellanstadiet och uppåt

PROGRAM BARNSCENEN

HISTORIEBERÄTTARNA

historieberattarna2Historieberättarna är ett berättarprojekt som riktar sig främst till barn och unga vuxna. Utgångspunkt är de ungas egna villkor och pedagogerna arbetar för att möjliggöra ett berättande i den takt och form deltagarna själva önskar. Deltagarna får möjlighet att uttrycka sig via i en bred variation av workshops inom olika kulturuttryck såsom animation, teater, foto, bild, film ljud, musik och poesi.

Workshop
Tid: fredag kl 12-13.55
Ålder: mellanstadiet

ANETTE SKÅHLBERG

anetteskahlbergHon har skrivit närmare femtio böcker men är också ute mycket på skolorna som skriv- eller drama/filmpedagog. Anettes egna böcker kallas ofta för normbrytande och genomsyras av äventyr och mångfald. Passa på att vara med på en rolig och inspirerande timme där ni både kommer kunna lyssna till Anette när hon läser och få möjlighet att skapa nya historier tillsammans med henne.

Föreläsning och workshop
Tid: fredag kl 10-10.55
Ålder: från 6 år

PER GUSTAVSSON

pergustavssonFörfattaren och illustratören Per Gustavsson är känd för bland annat sina böcker om prinsessor. Hans prat på bokfestivalen kommer att handla om vad en illustratör gör. Hur kommer bilder till? Hur ser samarbetet mellan en författare och illustratör ut? Hur gör man när det är jättesvåra saker man ska rita? Föreläsning och workshop i kombination.

Föreläsning och workshop
Tid: fredag kl 11-11.55
Ålder: från 6 år

Datum: 
2017-11-17 10:00 - 18:00
Plats: 
Nöjesfabriken
Karlagatan 42
65223 Karlstad
Målgrupp: 
Elever och pedagoger

Anmälan

För alla skolklasser krävs föranmälan, både till workshops och föreläsningar. Mejla vad ni vill gå på samt antal elever, antal medföljande lärare och årskurs till: beatriz.nordstrom@regionvarmland.se. Obs! platserna på våra workshop-tillfällen är begränsade. Först till kvarn gäller!

Sista anmälningsdag: 
2017-10-01
Kostnad: 
Inträdet är kostnadsfritt för barn och ungdomar till och med 19 år. Det är även gratis för upp till två medföljande vuxna per klass.

Kontaktuppgifter

Kontaktperson: 
Ricky Andreis
Telefon: 
054-701 10 52