Utställning med Mjölnartorpets skräpskulpturer med mera

Hej! Vår förskola kommer att ha utställning på stadsbibliotekets barnavdelning under v 21-23 och vill hälsa er välkomna att komma och titta.

Utställningen visar vårt arbete med att väva ihop olika teman och jobba enhetligt med dem med utgångspunkt i lärande för hållbar utveckling och dess tre dimensioner: Den sociala, den ekonomiska och den ekologiska.

En skulptur i forma av en fisk gjord av skräp som hittats i naturen

Arbetet innefattar såväl samverkan i samhället och närmiljön via vårt deltagande i Lilla Bokbryggan med Vem ser Dim, som internationellt utbyte i ett eTwinningprojekt kallat What’s floating in the sea and what’s laying in the forrest? I det projektet har vi utbytt bilder på vad vi hittat för skräp i vår närmiljö och hur vi återbrukat det. Vi har bland annat gjort skräpskulpturer som vi kommer att ställa ut på biblioteket och även jobbat med IKT, det vill säga informations och kommunikationsteknik och gjort korta Stopmotionfilmer, Greenscreenfilmer, Story creatorbildspel och IMovie-filmer som vi skapat QR koder till så de kan ses på utställningen om man har mobil eller läsplatta med sig.

Ett tema som vi även använt oss av är hämtat från Håll Sverige Rents Miljöcertifiering Grön Flagg som vi haft i ett antal år. Årets tema var Djur och Natur, Djur i närmiljön och Djur i världen. Vi har letat fakta och utifrån barnens intresse och önskan har vi jobbat med olika djur på de olika avdelningarna. Skräpskulpturerna är därför skapade som olika djur.

Det kommer även att ges möjlighet att få köpa t-shirts med ett tryck som barnen skapat utifrån en lösning på hur vi ska få människor att sluta skräpa ner. Det vi får in på tröjorna kommer att skänkas till en miljöorganisation som barnen ska få välja.

Hjärtligt välkomna till utställningen!

Mjölnartorpets förskola

Datum: 
2019-05-20 10:00 - 2019-06-07 17:00
Plats: 
Stadsbibliotekets barnavdelning
Västra Torggatan 26
652 24 Karlstad

Anmälan

Kostnad: 
Ingen kostnad