FIRST LEGO League 2018

Den 10 november är det åter dags att kora Värmlands champion i FIRST LEGO League 2018!

Vill du och dina elever anta utmaningen och delta i en världsomfattande tävling? Tävlingen vänder sig till elever mellan 10–16 år som sugna på att konstruera och programmera robotar, fördjupa sig i ett projekt, genomföra en marknadsföringsidé och samtidigt samarbeta med FIRST LEGO Leagues kärnvärden i tankarna.
Detta år heter temat INTO ORBIT och handlar om att utforska boende och resor i rymden. Elevernas projekt kan handla om allt från nya tankar kring resor mellan solsystem, unika lösningar inom rymdfarten och satellitteknik eller kluriga idéer kring artificiell gravitation och vattenåtervinning. Kort sagt, det kan handla om vad som helst som har med rymden att göra!
Ni kan välja att arbeta ämnesövergripande eller på elevens val som ett eget projekt. Uppdraget släpps den 15 september och då har ni åtta veckor på er att arbeta med temat innan lagen möts i regionsfinalen den 10 november, som i år går av stapeln i Kil.
Om detta låter intressant kan ni klicka på länken nedan för mer information. Givetvis går det också bra att kontakta mig om du har några funderingar!

Regionsfinalen av FLL i Värmland arrangeras av Karlstads universitet, Värmlands Museum, Kils kommun och med stöd av Ljungbergsfonden

Datum: 
2018-11-10 8:30
Plats: 
Sannerudsskolan
Karlslundsgatan 6
665 30 Kil
Målgrupp: 
Årskurs 4 - 9

Anmälan

För att anmäla ett lag ska ni gå in på https://hjernekraft.org/fll och klicka er vidare. Glöm inte att för att vara med i tävlingen behöver ni en LEGO MINDSTORM - robot.

Sista anmälningsdag: 
2018-10-01
Kostnad: 
Anmälningsavgift 2500 kr

Kontaktuppgifter

Kontaktperson: 
Gustav Nordansjö
Telefon: 
054-701 19 02