Filmkunnighetsdagen 2021 - kris & möjlighet (digitalt)

Film och rörlig bild har förmågan att rama in och skapa begripliga berättelser. Bilder väcker känslor och engagemang. Och inte minst så kan filmade berättelser skapa energi och mod att prata om samtidens viktiga frågor.

Årets filmkunnighetsdag i Göteborg blir en digital halvdag och därmed tillgänglig för alla, den är dessutom gratis men dock inte ett mindre intressant program. 

Idéhistorikern Sverker Sörlin beskriver vår samtid som fylld av kriser. Hur ska vi förstå kriser och vad kan vi lära oss av dem? 

Linda Forssén är F-6 rektor i Trollhättan lyckades, i en tid av stora utmaningar, vända kris till möjlighet genom ett stort förändringsarbete. Ta del av hennes erfarenheter. 

Johanna Gårdare, programchef på Barnkanalen SVT berättar om deras delaktighetsarbete med barn och ungdomar och hur de balanserar mellan tunga ämnen och underhållning i sitt utbud.

Regissören Nathan Grossman började följa aktivisten Greta Thunberg från hennes skolstrejk 2018 och den ungdomsrörelse som följde därefter. Han berättar om sin aktuella film Greta, som även går att se efteråt tillsammans med flera aktuella skolfilmer. 

Datum: 
2021-02-02 9:00 - 12:00
Målgrupp: 
För dig som arbetar inom skola, utbildning, filmpedagogik och kultur.

Anmälan

Sista anmälningsdag: 
2021-02-01
Kostnad: 
Gratis

Kontaktuppgifter

Kontaktperson: 
Pia-Mari Wehrling