Särskilt begåvade unga skribenter

Vanligtvis brukar jag i huvudsak hålla mig till att skriva om matematik när jag går in på ämnesspecifk begåvning, naturligtvis för att matematik är mitt ämne.

Men dagens inlägg handlar om särskilt begåvade skribenter.

Jag hade äran att få vara med i jurygruppen i Sundsta- och Älvkullegymnasiets skrivartävling 2015. Det var en fantastisk upplevelse att få läsa alla ungdomars texter och jag blev djupt imponerad. Dessa ungdomar har en särskild begåvning när det gäller att skriva!

11 av texterna är nu publicerade i en mycket fin bok som elever på Estetik och media med grafisk inriktning har illustrerat.

Vinnare i skrivartävlingen var Magdalena Andersson, hon hoppade 10 år fram i tiden och skrev om "Gretes fynd" och planeten Secundu. På delad andra plats kom Malin Rolf och Signe Josefsson. Malin skriver en oerhört hemsk och berörande text, jag vill inte se den filmen som baserar sig på denna berättelse - det vågar jag inte. Signe skriver om en helt och hållet lycklig värld - eller?

Det är väldigt roligt att ungdomarna får möjlighet att visa upp sin skrivkonst. Hellen Andersson på Älvkullegymnasiets bibliotek gör ett fantastiskt arbete som driver denna skrivartävling. Jag hoppas att de ungdomar som varit med och bidragit alla känt sig uppmuntrade i sitt skrivande, och jag hoppas att de alridg slutar skriva! Tack Hellen för att du genomför detta!

Tiill exempel skrivartävlingar såväl som matematiktävlingar kan vara viktiga för särskilt begåvade elever. Konferensdagen 19  augusti handlar om särskild begåvning i allmänhet, inte enbart inom matematik. Läs mer här "En dag om särskild begåvning" och om ni vill anmäla er direkt så kan ni göra det här