Blogginlägg

Båda matematikklubbarna igång!

Härligt! Båda matematikklubbarna är igång nu!

Igår eftermiddag samlades 30 högstadieungdomar på Tingvallagymnasiet för att stöta och blöta matematisk problemlösning.

Båda grupperna hade samma problem att arbeta med. Problemet var lite finare presenterat på matematikklubbarna, men lite kort så handlade det om en konstnär som ska göra ett konstverk av kuber där den synliga ytan sedan ska täckas med fina kakelplattor:

Snart finns Valeries bok på stadsbiblioteket

Dr. Valerie Margrain har idag överlämnat sin nya bok till stadsbiblioteket i Karlstad. Förhoppningsvis dröjer det inte så länge förrän den finns att låna.

Tack till Valerie för detta!

Margrain, V., Murphy, C., & Dean, J. (2015) Gifttednessin the early years: Informing, learning and teaching. Wellington, New Zealand: NZCER Press. http://www.nzcer. org.nz/nzcerpress/ giftedness

Valerie Margrain - föreläsning

Idag hade Dr. Valerie Margrain från Melbourne i Australien en föreläsning på Karlstads universitet i RUC´s regi.

Föreläsningen handlade om särskilt begåvade elever i unga åldrar (0 till 8 år gamla), ca 20 talet pedagoger var där och lyssnade. Det var mycket intressant att få ämnet presenterat för barn i så små åldrar. Fokus låg hela tiden på att barnens rätt att få lära sig.

Föreläsningen filmades och kommer läggas ut på Pedagog Värmland såsmåningom.

Föreläsning om särskilt begåvade barn i åldrarna 0-8 år

Jag vill påminna om en föreläsning om särskilt begåvade barn på Karlstads universitet torsdagen den 17:e september, sista anmälningsdag 7:e september.

Föreläsningen är främst för pedagoger som arbetar med barn i åldrarna 0-8 år, men även andra intresserade är välkomna i mån av plats.

Ni anmäler er på följande länk: