We Have a Dream

Här om dagen var det lärarmingel och förhandvisning på utställningen We Have a Dream på Värmlands Museum. Ett väldigt trevligt intiativ från Värmlands Museum och inspirerande för framtida arbete med elever på temat. 

Utställningen består av starka porträtt av några av världens mest framstående människorättskämpar, både nationellt till lokalt. En av grundarna till projektet och fotografen Albert Wiking var där. Han betonade vikten av barns rättigheter, barnkonventionen och det fortsatta arbetet kring detta. I boken med porträtten och längre intervjuer med personerna finns även stödmaterial och diskussionsfrågor att använda som pedagog tillsammans med kollegor och elever. 

"Nu får ni bollen", sa Albert Wikling. Alltså får vi bollen att förvalta detta arv vidare. Ta chansen att gå och titta på utställningen med era elever. Finns många spännande livsöden att bearbeta utfrån denna bok. Öden som säger mycket om världen. Pågår till 29 april. Detta med att berätta om sig själv med hjälp av bild är något vi jobbar med inom Känn dig själv, ta gärna en titt på tidigare inlägg. Kanske kan eleverna hitta ett porträtt att relatera till och återberätta om. 

/Lina och Marlene